d'isBalans
what's your story
 

Vitaal & Veerkracht

d'isBalans helpt je vitaler te worden door online coachtrajecten via de Mindful Analysis-methodiek en daarnaast door het geven van Powerwalk-trainingen. Dit laatste vooral omdat ik zelf veel plezier in heb en energie van krijg. Zo help ik niet alleen jou maar ook mezelf om fit en vitaal te blijven.


Vitaliteit is energie om te leven.
Bij vitaliteit gaat het om een gezonde geestelijke en lichamelijke gesteldheid van de mens, ofwel om de levenskracht die iemand heeft. Een mens kan lichamelijk gezond zijn, maar als de persoon zich geestelijk niet goed voelt, kan het zijn dat hij een tekort heeft aan energie om te leven.


Tegenwoordig is vitaliteit steeds belangrijker geworden. Mensen proberen gezonder te leven, bijvoorbeeld door gezond te eten en veel te sporten. Behalve lichamelijke gezondheid, denken mensen ook vaker aan hun geestelijke gezondheid. Men gaat bijvoorbeeld naar yoga voor innerlijke rust, maar ook sneller naar een therapeut als men zich geestelijk niet goed voelt.


Voor een goed en gelukkig leven is vitaliteit erg belangrijk. Een ongezonde levensstijl (roken, drinken, slechte voeding, slecht slapen etc.) kan invloed hebben op de geestelijke gesteldheid (vermoeidheid, spanningen, minder presteren). Wie vitaal wil zijn, moet zorgen voor een balans tussen beide.


Een synoniem van vitaliteit is ook wel veerkracht. Als iemand veerkracht heeft, voelt degene zich geestelijk en lichamelijk in staat om te ondernemen en te doen wat degene wil doen.Mindfull Analysis


Powerwalking


Slapen


Ademhaling